tirsdag den 8. oktober 2013

LCHF i børnehøjde

Siden vi droppede kulhydraterne herhjemme, har børnen stadig fået kartofler og rugbrød. 
I aften lavede jeg pakker af fiskefilet og flødestuvet spinat med dertilhørende blomkålsmos, altsammen fra "spis dig mæt og glad". Blomkålsmosen har vi før fået, hvor Olivia bestemt ikke ville smage. Idag var hun selv med ved køkkenbordet og skulle jo smage mosen til, ligesom mor, og hun var helt vild med det, og jeg havde jo ikke lavet nær nok sådan som hun spiste. Den flødestuvet spinat var et lige så stort hit, og der havde jeg overvejet at lave en fiskefilet til hende uden spinat - godt jeg ikke gjorde det. Nicoline rørte slet ikke sine kartofler idag, men kørte spinat og blomkål ind med fingerne.

Her kommer lige en hurtig beskrivelse af hvordan jeg lavede den meget nemme ret - mængderne var lidt på slump.

ca. 450 g frosset spinat
25 g smør
1 dl fløde
ca 80 g revet parmesan

smelt smør, kom spinat og fløde i, når spinaten er helt optøet kommes osten i og der røres godt. fiskefileter lægges på et stykke bagepapir hver, krydderes med salt og peber og der kommes en klat spinat på, pakkerne lukkes, lægges i et fad og bages ved 200 c i ca 20 min.

kog blomkål, hæld vandet fra, mos det med smør philidelphia og fløde, smag til med salt peber og revet muskatnød.

Bon appetit

1 kommentar:

  1. Lækkert! Tak for inspiration til vores fiskedag :)

    Kh Ida

    SvarSlet