fredag den 23. august 2013

LCHF

Efter en dejlig lang ferie, med masser af dejlig, men ikke ret sund mad, er det tid til fornyelse for at stoppe de dårlige vaner, med kage til eftermiddagskaffen, chips, cola og andet snack efter aftensmaden. 
Jeg har på instagram set mange følge livstilen LCHF og de er ret meget oppe at køre over det. Så jeg tænkte at det måtte jeg prøve. Jeg har ikke behov for at tabe mig, men for at leve sundere.

LCHF står for Low Carb High Fat, du kan læse mere om det på madbanditten.dk. Det der tiltaler mig frem for bare at leve sundt efter myndighedernes anbefalinger, er at jeg med god samvittighed kan spise en stor saftig bøf med bearnaise og så bare skifte kartoflerne ud med grøntsager. Det der får mig til at tvivle er at skulle være anderledes og forklare hvorfor man spiser så mærkeligt, men nu skal det prøves.

jeg startede i mandags, og de første prøvelser kom tirsdag og onsdag hvor jeg havde veninder på besøg om formiddagen. Der bliver der normalt serveret brød. Jeg serverede både brød og hjemmelavede knækbrød og lavede "æg i muffinforme" til. Og så gik det faktisk helt ubemærket for sig at jeg ikke spiste brødet.
Anden udfordring var i aften, hvor vi var ude at spise, menuen stod på bøffer grillet på lavasten, det valgfrie tilbehør var som følger: Bagt kartoffel med creme fraiche, bagt kartoffel med smør, smørstegt kartoffel, pommes frites eller kartoffelbåde. Ikke ligefrem det ideelle på LCHF. Jegspurgte tjeneren om jeg kunne få stegte eller bagte grøntsager til, og det var intet problem, og jeg fik de lækreste stegte og sprøde peberfrugt- og løgbåde. Det må siges at være en succes.  

Om jeg har mærket en forandring på min krop, og velvære, synes jeg er svært at sige. Men jeg har spist flere grøntsager i denne ugen, end jeg længe har gjort og det er da et plus. Og så har jeg ikke været sulten udover hovedemåltiderne og det er også ret lækkert. min snacklyst om aftenen er dog overhovedet ikke forsvundet, men det må bare være en vane det skal afvænnes.

3 kommentarer:

  1. Spændende "projekt" søde. Åh jeg synes ofte tit at det netop er tilbehøret der tiltrækker mig mest - pasta, kartofler, ris og brød, så jeg synes det lyder svært! Hatten af for dig ;) Mht snack om aftenen, bør jeg VIRKELIG forsøge at følge dit eksempel og jeg er sikker på at du har ret i, at det er en vane der skal brydes!

    SvarSlet
  2. Jeg har jo altid været en "kød-pige",så det er ikke helt så svært,herhjemme i hvert fald. Men der er mange fristelser ude i den virkelige verden;) vilheller ikke være fanatisk, men det fungereretgodt. For mig:)

    SvarSlet
  3. Du er sej! Keep up the good work ;)

    SvarSlet