mandag den 29. april 2013

Lidt om haven

 Hvor føler man sig da voksen, når sætningen "skal vi gå i haven i weekenden?" kommer over ens læber. Men det er nu engang hvad vi lavede hele weekenden. Eller det vil sige hvad min mand lavede. Jeg rendte lidt frem og tilbage og lavede mad og passede børn. Der er ikke meget tid til havearbejde, med to børn der sover og spiser forskudt af hinanden:)Min mand har bygget en sandkasse til pigerne. En rigtig fin stor og robust sandkasse. Det skarpe læser kan nok se at der mangler en rimelig vigtig ting - det skulle gerne komme i løbet af ugen.Nyt bed med Japansk kirsebærtræer. Så må vi se hvor længe det kan holdes fri af ukrudt. De sidste par somre er jeg kørt død i ukrudtsplukning omkring juni måned, mon ikke også det er noget der kommer i takt med at blive voksen:)Vores have har ikke rigtig en naturlig afgrænsning, da den hænger sammen med et stykke skov. dette rivnetshegn skulle gerne hjælpe med at sætte en grænse. Så skal vi bare have noget grønt til at klatre op ad det. 
Nogle forslag til nogle pæne og hårdføre planter?


For første gang prøve vi bærbuske. Jeg har et idylisk billede, af glade børn der render og leger i haven, og spiser selvplukkede bær. Så må vi se om jeg ender med at bande buskene (og børnene) langt væk, fordi der bare er udsmattede over alt i haven;)


En ting jeg ved jeg kan dyrke, er krydderurter.

5 kommentarer:

 1. Super projekter til haven :) Det skal nok blive rigtig godt det hele! Nu mangler vi bare at det hele blomstrer og at der kommer en masse frugt og grønt ud af det hele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja projekter er der nok af, med have;) Det er nu også lidt hyggeligt, så må vi bare håbe at der kommer noget ud af det.

   Slet
 2. Det lyder meget som vores weekend. Vi har lidt samme ide med bærbuskene og plantede sidste år 16 buske og 4 frugttræer. Så skal der snart laves marmelade :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op 16 buske, ja så skulle der være til lidt marmelade:) Jeg har lige fundet ud af, at det er bedst at plante 2 forskellige sorter af hindbær og blåbær, for bedre bær resultat. Så vi må vist ud og købe et par buske mere:)

   Slet
 3. Det med blåbærene vidste vi godt. Mon sorte hindbær tæller?

  SvarSlet