mandag den 29. april 2013

Lidt om haven

 Hvor føler man sig da voksen, når sætningen "skal vi gå i haven i weekenden?" kommer over ens læber. Men det er nu engang hvad vi lavede hele weekenden. Eller det vil sige hvad min mand lavede. Jeg rendte lidt frem og tilbage og lavede mad og passede børn. Der er ikke meget tid til havearbejde, med to børn der sover og spiser forskudt af hinanden:)



Min mand har bygget en sandkasse til pigerne. En rigtig fin stor og robust sandkasse. Det skarpe læser kan nok se at der mangler en rimelig vigtig ting - det skulle gerne komme i løbet af ugen.



Nyt bed med Japansk kirsebærtræer. Så må vi se hvor længe det kan holdes fri af ukrudt. De sidste par somre er jeg kørt død i ukrudtsplukning omkring juni måned, mon ikke også det er noget der kommer i takt med at blive voksen:)



Vores have har ikke rigtig en naturlig afgrænsning, da den hænger sammen med et stykke skov. dette rivnetshegn skulle gerne hjælpe med at sætte en grænse. Så skal vi bare have noget grønt til at klatre op ad det. 
Nogle forslag til nogle pæne og hårdføre planter?


For første gang prøve vi bærbuske. Jeg har et idylisk billede, af glade børn der render og leger i haven, og spiser selvplukkede bær. Så må vi se om jeg ender med at bande buskene (og børnene) langt væk, fordi der bare er udsmattede over alt i haven;)


En ting jeg ved jeg kan dyrke, er krydderurter.





onsdag den 10. april 2013

Nu med tøj og blandt venner


Iris har fået lidt tøj på kroppen. Jeg sprang over hvor gærdet var lavest og lavede en poncho 


Jeg ved godt hvilken type dukke, jeg sætter min stemme på.


Jeg havde en syg Olivia, hjemme i går. hun har forelsket sig i Krummerne (tak Netflix). Vi så nok filmene 3-4 gange igår. Hun begyndte at gentage replikkerne efter 3. film. Og det er da så sødt at høre en 2 årig sige "sure mokke" og "ti stille Ivan!!!"
Jeg tager nu gerne en omgang krummerne, i stedet for diverse tegnefilm.


mandag den 8. april 2013

Dukke Iris






Så blev dukken færdig. Og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jeg købte nyt garn, istedet for at strikke den færdig, i det gamle garn. Og det var godt, jeg gjorde det. Jeg købte det garn, som er anbefalet i bogen. Det er et meget tykkere garn og det gør det da noget nemmere at strikke fast.
Garnet er Falk fra Dalegarn.

Nu skal jeg så have lavet lidt tøj til hende, men det kan komme lidt hen af vejen. Nu tror jeg at jeg trænger til at lave lidt andet. måske et hæklet tæppe til de kølige sommeraftener - jeg må på jagt efter inspiration.

torsdag den 4. april 2013

hjemmelavet müsli - den bedste


Jeg elsker denne hjemmelavede müsli. opskriften er fra bogen Krudtugler & Kanelsnegle af Sif Orellana. Det er nogle rigtig hyggelige bøger hun har skrevet, med masser af lækre opskrifter og ideer.

Jeg har ændret lidt på opskriften

250g Havregryn
100g Mandler, groft hakket
115g Hasselnødder, groft hakket
60g Kokosmel
50g Græskarkerner
170g Sirup og/eller honning

Det hele blandes godt sammen, og bages i forvarmet ovn ved 170 grader i 25 min., rør i blandingen et par gange undervejs, så det hele bliver bagt.