torsdag den 28. februar 2013

2 år

Lige nu er det 2 år siden, vi kørte mod Silkeborg Sygehus. Helt uvidende om hvor fantastisk et lille menneske, der ville komme til verden og berige hver eneste dag fremover, med kærlighed og glæde. Vores liv blev vendt op og ned fra det øjeblik hun kom til verden. 
Vi er kommet meget tættere på hinanden. 
Vi kan dele den store kærlighed vi begge har til denne dejlige pige.
Vi kan ringe til hinanden og med den største begejstring, fortælle at nu kan hun tælle til 10 - for det kan bare ikke vente til om aftenen.
Hun er den dejligeste, kærligeste, mest tillidsfulde, sjoveste og smukkeste lille pige
Hun smelter vores hjerter når hun med stolthed lysende ud af øjnene, giver sin lillesøster kys og kram

KÆMPE TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN

Lille tut en uge gammel
Fuld fart frem, næsten 2 år:)

tirsdag den 26. februar 2013

Kreadag

Jeg har tilbragt dagen sammen med nogle søde veninder. Vi har alle 1 eller 2 børn på ca. samme alder, så dagen gik hurtigt med masser af baby/krea snak:)

Jeg forsøgte mig med Denne uro. Jeg synes den er så sød, men jeg må erkende at nål og tråd bare ikke er mig - jeg holder mig til garn:) Synes bare ikke at resultatet bliver godt når jeg klipper...

Lil var tilgengæld super god, og det var en fin ugle hun fik lavet

Nicoline (og moren) var så heldig at få denne forsinkede dåbsgave, af moster I. Hun sagde at nu hvor jeg selv hækler, er det svært at finde på en hjemmelavet gave. Men selvom det er noget jeg selv ville kunne lave, er der altså ikke noget som at få hjemmelavet gaver af andre:)



 
Det skrider lige så stille frem af med dukken, så måske den når at blive færdig til fredag;)

søndag den 24. februar 2013

Sygdom, hækling og feriemesse

Det er hvad weekenden er gået med. Fredag aften kl 23 vågnede størstebarnet med høj feber, så ved man ligesom hvad weekenden skal gå med. Hele lørdag formiddag prøvede hun at falde i søvn, men blev hele tiden vækket af noget der lignede små feberkramper. Vi måtte for første gang, som børnefamilie, ty til børne Panodil, og det var lige det der skulle til. Tænker det har lidt samme effekt som en epiduralblokade, pludselig kunne hun snakke og grine lidt - det lille pus.
Vi måtte desværre aflyse frokost med gode venner, men det gav så lidt hækletid til moren. Jeg fik færdiggjort gave til fætter (billeder kommer senere) og startet et nyt hækleprojekt, den hæklede dukke. Det var egentlig ikke meningen at det skulle være en fødselsdagsgave til Olivia, men har lagt pres på mig selv og håber at få den færdig til fredag, bliver lidt stresset ved tanken. Jeg har generelt så mange ideer i mit hovede, jeg gerne vil føre ud i livet, at jeg bliver helt stresset af det. Måske jeg skulle lave nogle lister, for at få det ud af hovedet og ned på papir!

Idag var Farmor barnepige for patienten, mens mor, far og lillesøster drog til Herning. Det var dog ingen succes. Vi havde regnet med at købe en campingferie til Italien. Det virkede dog ikke til at de var interesseret i at sælge noget. Vi fik nogle kataloger og fik af vide at vi kunne gå hjem på nettet og bestille der!! Så var der jo ligesom ingen grund til at køre helt til Herning...

Her er et par billeder af: ugens madplan,
Weekendens hæklerier (et dukkeben og en sløjfe til et hårspænde) og dagens semi-fødselar

God søndag aften derude





fredag den 22. februar 2013

Shopping spree

Jeg har været ude og shoppe helt vildt idag. Det er ikke noget jeg har gjort så meget efter Nicoline kom til verden. Vi har ikke været helt enige om hvordan det skulle foregå. Jeg synes jo bare at hun skal ligge og sove, mens mor shopper. Hun har imidlertid været af en lidt anden opfattelse. Men men men idag kom vi så til enighed og jeg havde en rigtig hyggelig dag med Nicoline og min meget gravide veninde, og fik brugt en masse penge.
Jeg købte lidt lækkert the, blandt andet en med smag af kloakslam bolcher, den glæder jeg mig til at smage. Jeg købte også en del krea ting, der i blandt papir til at lave takkekort fra barnedåben og noget garn til en hæklet dukke jeg vil kaste mig over. Sidst men ikke mindst fik jeg købt fødselsdagsgave til Olivia, det kommer der billede af i morgen



God fredag aften derude

torsdag den 21. februar 2013

Hemmeligheder

Jeg er jo som tidligere nævnt ved at lave et par barselsgaver. Men nu er jeg jo lige kommet i tanke om, at den vordende moder muligvis kigger med her, så må hellere lade være med at ligge billeder op endnu. Det er lidt kedeligt, for jeg kan ikke vente med at vise hvad jeg har fået lavet. 
Jeg har dog et billede af en gang optrævling, aaargh jeg hader det. Jeg kan næsten blive så sur at jeg helt dropper projektet, hvis jeg laver en fejl og må trævle op. Men denne gang lader jeg vist bare lige strikketøjet ligge et par dage, til vi er blevet gode venner igen og jeg kan fortsætte - der er jo ingen grund til at afskrive et så godt og nyt et venskab:)

Og det er helt ned til hvilepinden, der skal trævles op:(







Nu har jeg hele vinteren siddet og knebet øjnene sammen, for at skelne maskerne i strikke tøjet, fra hinanden. Men igår aftes skete miraklet så - vi har fået lamper over sofaen!!! 
Jeg har en lampetosset mand, så det er jo ikke ligemeget hvilke lamper man sådan hænger op. Men nu blev der fundet en vinder, og jeg har fået lys, yeah.
før

efter

Tilføj billedtekst
På 'før billedet' kan man se hvordan kreakurven bugner. her er så den bunke garn der lå der i, til ingen verdens nytte. Det må vist op til fjernlageret, så jeg kan overskue de igangværende projekter.



tirsdag den 19. februar 2013

Lidt om overtøj og brød

Jeg har for en gang skyld været på forkant, og allerede købt vinterjakker til næste år. Jeg er ikke ret god til at købe sådan noget på forskud, det kan være så svært at overskue hvilke størrelse, de skal bruge til den tid. Men nå nu der var så godt en tilbud på miniature.dk, måtte jeg slå til. Jeg har købt en str. 104 og en str. 92. Det ser ud til at 104'eren kommer til at passe Olivia næste år, og 92'eren passer hende nu og så må Nicoline jo så arve - så praktisk med børn af samme køn!!
Jakker er super lækker kvalitet og skønt design.


Der røg også lige en heldragt med i købet





Jeg har haft besøg af et par skønne damer og deres dejlige drenge idag. Jeg bagte et grydebrød, det er så dejlig nemt og lækkert her er opskriften:

1/2 l vand
10 g gær
2 tsk salt
10 dl. mel og kerner (jeg brugte 7 dl hvedemel, 1 1/2 dl groft rugmel og 1 1/2 dl valnøddekerner)

gær opløses i vandet, salt og mel tilsættes. brødet hæver koldt natten over. sættes i varm stegeso/støbejerns gryde ved 250 grader i 30 min med låg og 15 min ved 230 grader uden låg. køles af på rist i 20 min, og så er der lunt og lækkert brød:)

søndag den 17. februar 2013

Madplan

Vi laver madplaner, men nogen gange synes jeg det kan været enormt svært at finde på, hvad vi skal have. Jeg bruger Vores Børns madplan som inspiration, nogle af retterne kan dog være lige spændende nok til familiens smag. 
Manden plejer at være med til at lave planen, men idag lå han med tømmermænd og var svært utilfreds med, at han ikke fik sat sit præg på den, i form af sovs og kartofler. Det smager jo også godt, men hold da op hvor synes jeg også det er kedeligt. 

Her er så den kommende uges madplan:

Tilføj billedtekst
God aften derude

lørdag den 16. februar 2013

Oprydning

Vi har ryddet op i vildskab her hjemme idag. Der er blevet ryddet op og ryddet ud i særdeleshed. Manden er blevet sendt på lossepladsen et par gange. Hvor er det skønt at få lidt styr på det rod, der efterhånden har hersket her et stykke tid. Der er så meget man gerne vil, og så lidt man har tid til med to små terrorister i huset. 

Men nu er vi i gang

Bliver det mon nogen sinde til stue igen. Lampen i hjørnet, har vi før brugt over et spisebord. Det var ikke et hit, der var så mange skygger på bordet, at man blev helt søsyg når lampen bevægede sig. men hjørnet kommer den virkelig til sin ret. 




Kontor der skal blive til børneværelse


Kontor


Jeg har læst et sted, at det giver ro at dele bøger op i farve. Jeg var bange for at det ville se lidt for nørdet ud, men jeg synes faktisk at det kan være noget om det.


Jeg har haft svært ved at lave pæne kanter på mine strikkeprojekter. men nu tror jeg at jeg har fundet løsningen. Første maske strikkes drejet ret og sidste tages løst vrang af. Jeg synes at det får et pænt, færdigt udtryk.

torsdag den 14. februar 2013

Valentins dag

Blev der ikke holdt meget af her i huset i dag. Tilgengæld havde vi en super hyggelig dag med moster og 2 fætre. Olivia forguder sine fætre og det er heldigvis gengældt.
Med sådan 3 børn i huset, er der det ene øjeblik helt stille, og de leget rigtig godt. Næste øjeblik er de ved at ryge i totterne på hinanden og de mindste ting. Husker det kun alt for godt, fra da min søster og jeg var børn (godt had/kærligheds forholdet, ændre sig til et kærligt forhold:))

Jeg lavede en super lækker juice, som jeg lige vil dele opskriften på.
3 gulerødder
5 æbler
2 appelsiner
et lille stykke ingefær
mums:)

Der blev idag:


Spist pandekager og drukket latte

Bygget duplohus

Strikket et par pinde på vesten

og bagt boller til manden kom hjem. Klap på skulderen til den gode hustru:)



I øvrigt passede strikkeprøven fra igår helt perfekt, så nu synes jeg da at det var lidt spild af tid...

onsdag den 13. februar 2013

Strikkeprøve og blebuks

Så fik lille frk. dobbelthage nye bukser. Jeg er blevet ret godt tilfreds med resultatet, så de bukser kommer hun nok til at bo i det næste stykke tid:)

Jeg er ved at lave en strikkeprøve, og hvor er det dog kedeligt. Det er jo ikke fordi det tager synderligt lang tid, men hvor føler jeg dog det er spild af tid, det skal jo bare trævles op igen. Men i det lange løb er det jo nok en meget god ide. 
Strikkeprøven er til en lille barselsgave - mere om den senere.





Det er sku da en lækker mås, det der

Strikkeprøve i mere af det lækre Babyalpaca silk fra Drops






tirsdag den 12. februar 2013

Igang

Nu skal det prøves, det der bloggin. Jeg har i et års tid nu, fulgt andre bloggere, og nu er tiden inde til selv at prøve kræfter med blogverdenen.

Jeg synes faktisk at det er en lille smule grænseoverskridende. Er det mon nogen der er interesseret i at læse, hvad jeg har at skrive?? Måske det er janteloven der spiller lidt ind 'så spændende er jeg da heller ikke' har jeg tænkt hver gang jeg har overvejet at begynde... Men nu skal det prøves.

Min blog vil primært, komme til at handle om strik, hækling og barselslivet. jeg begyndte at strikke og hækle under min sidste barsel, for 1 1/2 år siden, og er blevet ret bidt af det. Det er mest babytøj der bliver strikket, både til pigerne og som til gaver, til alle de mennesker der får børn i vores omgangskreds, lige i tiden. Lige hurtigt talt er det 6 babyer, der kommer til verden i løbet af de næste 6 måneder, Babyboom kan man vist kalde det:).

Lige nu er jeg ved at lægge sidste hånd på et par små blebukser, til mindstebarnet. Opskriften er fundet her og jeg har brugt dette garn. Det har været et nemt og hurtigt projekt at gå til.
Jeg er stadig på begynderstadien mht strik, så det er dejligt med en så simpel opskrift og så fint et resultat. Glæder mig til se den lille blemås i dem.

Mangler bare rib kanten på bagstykket og så monteringen

Det var så jumfruindlægget. glæder mig til at se hvad det fører til, det her:)